Foto’s van het raadselachtige Once Upon a Time in Shaolin-album van Wu-Tang Clan, uitgebracht door de Amerikaanse overheid, maar de prijs ervan blijft een “handelsgeheim”

De Amerikaanse regering heeft enkele nieuwe foto’s vrijgegeven van de unieke Wu-Tang Clan Er was eens in Shaolin album.

Het record, dat beperkt was tot een enkel exemplaar dat in 2015 werd verkocht, werd voor het eerst gekocht door farmaceutische gigant Martin Shkreli voor $ 2 miljoen en vervolgens in beslag genomen door de Amerikaanse marshals in 2018 nadat Shkreli was veroordeeld voor effectenfraude en samenzwering van effectenfraude.

Het album werd vervolgens afgelopen juli door de Amerikaanse overheid verkocht aan een onbekende koper voor een gerapporteerde $ 4 miljoen. Later werd onthuld dat het record was gekocht door het cryptocurrency-collectief PleasrDAO.

Op woensdag, Buzzfeed onthulde dat het een reeks documenten en foto’s van het album had verkregen via een Freedom of Information Act-rechtszaak, wat leidde tot de vrijgave van 54 nieuwe afbeeldingen van het album, evenals de verkoop- en aankoopovereenkomst van de plaat.

Samen met de foto’s onthulde een lijst met details van de “activa” wat de verkoop inhield: audio-opname op twee cd’s, een buitendoos gemaakt van een cederhouten doos bedekt met zwart rundleer met lichtbeige fluwelen voering, een nikkelzilveren binnendoos en een innerlijke jewelcase met twee cd’s over cederhout met zwarte rundleren voering, een in leer gebonden tekstboek met litho’s met originele kunstwerken en foto’s van bandleden, een leren map met een certificaat van echtheid met bladgoud en een lederen map met contract en koopovereenkomst.

Afbeeldingen van de twee cd’s, de tracklist en delen van het songtekstboek werden echter geredigeerd door de Amerikaanse regering, aangehaald als ‘handelsgeheimen’ – net als de verkoopprijs van het album, helaas.

Vorig jaar sprak RZA van de Wu-Tang Clan tijdens een interview over de verkoop van het album en sprak hij zijn spijt uit dat Er was eens in Shaolin in “verkeerde handen” was gevallen.

“Hij maakte de deal voordat zijn karakter, zijn persoonlijkheid en alle verraderlijke dingen die hij zou gaan doen werd onthuld”, zei de oprichter van de band. “Dat was niet de man die ik ontmoette, maar hij ontvouwde zich absoluut in die man en hij had controle over dit unieke kunstwerk.”

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Flickradio.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart