Wave Alchemy Triaz review: een fantastische drummachine met een enorme bibliotheek

Beats bouwen met loops, samples en plug-ins kan een plezier zijn. Maar soms is het efficiënter om met een drumcomputer te werken met een gerichte workflow. Wave Alchemy heeft zijn expertise en passie voor het maken van drumgeluiden geïmplementeerd in Triaz, een verfijnd Kontakt-instrument voor gemakkelijke beatmaking.

Triaz is een bibliotheek met 10.000 drumgeluiden, percussie- en geluidsontwerptools, waaronder vintage en moderne drummachines, akoestische kits, modulaire synths, gevonden geluiden en meer. De 12 kanalen hebben elk drie verschillende lagen waarin samples kunnen worden geladen, die u kunt mengen met een X/Y-pad. De geluidsbrowser maakt uitgebreide tagging mogelijk en je kunt ook je eigen samples inladen. Als je geluk hebt, is er een flexibel randomisatiesysteem waarmee je een enkele laag, alle lagen in een kanaal of de hele kit willekeurig kunt verdelen.

De lay-out is zeer intuïtief dankzij de kleurgecodeerde kanalen voor elke categorie en het hoofdscherm voor geluidsbewerking, dat dynamisch verandert wanneer u tracks selecteert. U kunt de lagen als geheel of afzonderlijk bewerken met behulp van gedetailleerde bedieningselementen voor de sample, toonhoogte en filter, die handige functies bevatten zoals willekeurig pannen en een Slop-draaiknop die subtiele variaties toevoegt aan volume, startpositie en filterafsnijding.

Triaz heeft tabbladen voor de mixer (met twee sends per track), kanaaleffecten, send-effecten en mastereffecten. Kanaaleffecten omvatten compressor, transiëntontwerper, bitcrusher en stereoverbredende bedieningselementen. De mastereffecten van Triaz omvatten een EQ, compressor, bandverzadiging, een uitgangsbegrenzer, plus een reeks ruissamples waarmee extra karakter kan worden toegevoegd. In de zendeffecten krijg je een algoritmische plaatgalm, een convolutiegalm met een smakelijke selectie van 40 aangepaste IR’s en een stereovertraging. Over het algemeen is het een doordacht en intuïtief systeem. Hoewel we het schakelen tussen lagen tijdens het selecteren van geluiden een beetje lastig vonden.

De andere hoofdpagina is de sequencer, die tabs bevat voor het inleggen van noten met verschillende snelheden, het toevoegen van verschillende snelle herhalingen, het veranderen van de kans dat een noot zal spelen en het wijzigen van de starttriggertijd om meer natuurlijke of wankele ritmes te creëren. Je kunt ook individuele banen willekeurig maken, globale humanisering en swing toevoegen, en zelfs de afspeelsnelheid en staplengte onafhankelijk instellen, zodat je moeiteloos complexere, evoluerende polyritmen kunt opbouwen.

Er zijn maximaal 12 patroonbanken in een kit, en je kunt de MIDI exporteren om te slepen en neer te zetten in je DAW voor verdere bewerking. Het is een gebruiksvriendelijke sequencer om ideeën op te doen, en we creëerden binnen enkele minuten helder klinkende en ingewikkelde beats. Dat gezegd hebbende, missen we de uitgebreidere bewerkingsbanen van het oudere Evolution Kontakt-instrument van Wave Alchemy, waarmee je toonhoogte, filter, enveloppe, effectenverzendingen en meer afzonderlijk kunt sequencen, in tegenstelling tot de optie hier om toonhoogte en filter via snelheid te regelen. In alle eerlijkheid kan dit de gestroomlijnde lay-out echter bemoeilijken en de CPU-hit vergroten.

Of je nu akoestische percussie-instrumenten combineert of het geluid van een speelgoedgeweer combineert met een dreunende 808, de geweldige Triaz-bibliotheek is een triomf, met een grote verscheidenheid aan geluiden die het relevant maken voor elk genre. Het beste van Triaz is echter dat je er snel mee aan de slag kunt. De GUI is zorgvuldig gepland om een ​​snelle workflow te bieden, en het is verreweg het meest geavanceerde Wave Alchemy-instrument tot nu toe.

Belangrijkste kenmerken:

  • Elektronische en akoestische drums Kontakt instrument
  • 10.000 monsters
  • Drummachines, akoestische kits, modulaire synths, gevonden geluiden en foley
  • 12 drumkanalen, elk met drie lagen
  • Channel FX, Send FX & Master FX
  • 32-staps sequencer met variabele waarschijnlijkheid en staplengte
  • Kontakt Player 6.6.01 of Kontakt Full 6.6.01
  • Prijs: £ 149,95 (£ 119 introductieprijs tot 22/1)

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Flickradio.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart