Tula Mic review: een aantrekkelijke en capabele draagbare recorder-microfooncombo

De Tula Mic is een microfoon en mobiele recorder in zakformaat die geschikt is voor een verscheidenheid aan gebruikers, van muzikanten tot podcasters. Compact, maar met een hoogwaardige uitstraling en afwerking, wordt hij geleverd in vier aangename pastelkleuren en heeft hij een geïntegreerde standaard die netjes kan worden opgevouwen wanneer hij niet in gebruik is. De standaard kan eenvoudig worden losgemaakt en de bevestigingsschroefdraad maakt gebruik met een microfoonstandaard mogelijk.

U kunt de Tula Mic opladen via USB met behulp van de meegeleverde USB-C naar USB-A-kabel, waarbij de batterij tot 12 uur gebruiksduur biedt na één keer opladen. Verbonden met uw Mac, pc, Android- of iOS-apparaat (waar nodig via een adapter), verschijnt het als een audio-in/uit-apparaat, waardoor er geen aparte audio-interface nodig is. In deze modus kan het worden gebruikt als een gewone microfoon voor het opnemen in een DAW of andere opnamesoftware.

Ruisonderdrukking

De microfoon bevat 8 GB interne opslag en kan onafhankelijk worden gebruikt als mobiele recorder. Het kan tot 12 uur ongecomprimeerde audio opnemen in 16-bits, 48kHz WAV-formaat. Er zijn momenteel geen andere formaten beschikbaar, maar we hopen dat dit in een toekomstige firmware-update verandert. Als u de microfoon op een computer aansluit, krijgt u een gegevensverbinding, wordt de interne opslag van de microfoon als een volume gemount en krijgt u toegang tot de opnames, die u naar uw machine kunt slepen en neerzetten.

Tula is een samenwerking aangegaan met softwareontwikkelaar Klevgrand om zijn Brusfri-algoritme voor ruisonderdrukking in de unit op te nemen. Na activering legt de microfoon afzonderlijke bestanden vast met en zonder reductie. In onze tests bleek het algoritme effectief: het was niet te agressief en werkte het beste als het een paar seconden de tijd had om de sfeer in de kamer te analyseren.

Multicapsule

In de Tula Mic zitten twee capsules voor cardioïde en omnidirectionele polaire responspatronen. Deze zijn te schakelen met een knop aan de zijkant. Cardioid richt zich op het signaal direct voor de microfoon, terwijl omnidirectioneel het meest geschikt is voor 360-graden opnames, zoals voor een tafel vol mensen. De frequentierespons is 50Hz tot 20kHz. Er zijn natuurlijk betere microfoons voor het vastleggen van low-end inhoud, maar nogmaals, dit is een compacte eenheid.

De meeste instellingen zijn toegankelijk via de zijknoppen en de kleine LED-lampjes die visuele feedback geven over parameters. Dit omvat niveaus, hoewel er slechts drie stappen zijn die schijnbaar variëren van acceptabel tot luid tot te luid. Er is ook een mute-knop.

De microfoon heeft geen ingebouwde luidspreker, maar de 3,5 mm-aansluiting aan de zijkant kan worden gebruikt om opnames op een koptelefoon te bekijken of af te spelen, of om een ​​lavalier-microfoon aan te sluiten. Een recente firmware-update heeft drie nieuwe modi toegevoegd, toegankelijk via knopcombinaties. De interviewmodus kan tegelijkertijd afzonderlijke bestanden van de hoofdcapsule en de lavalier vastleggen; In de analoge modus kan de 3,5 mm-aansluiting audio doorgeven wanneer deze niet in de opnamemodus staat voor opnemen op niet-USB-apparaten; Monitor Choice geeft u meer controle bij het terugluisteren.

Microfoons onderweg

De Tula is een uitstekende draagbare microfoon voor het opnemen met en zonder computer. Het is vooral goed met stemmen, of het nu interviews of podcasts zijn, en de Tula is solide voor het vastleggen van zang- en instrumentopnames. Het kleinere formaat betekent echter dat een microfoon met een grotere capsule onvermijdelijk superieure resultaten zal opleveren in studio-omgevingen.

De ingebouwde ruisonderdrukking van de Tula is handig en werkt goed, en het apparaat is over het algemeen verrassend flexibel. Het is een ander voorstel dan zoiets als een draagbare Zoom-recorder, die vaak rijk is aan functies, maar ook uitdagender is voor gewone recorders om grip op te krijgen. De Tula, hoewel minder zwaar, houdt de dingen ten goede eenvoudig.

Belangrijkste kenmerken:

– Prijs: $229
– USB-gegevens, audio en voeding via macOS, Windows, iOS of Android
– Klevgrand ruisonderdrukking – 12 uur WAV-opname op 16-bit, 48kHz
– 8 GB interne opslag
– 3,5 mm audio-ingang en -uitgang
– Cardioïde en omnidirectionele capsules
– Interviewmodus kan twee ingangen afzonderlijk vastleggen
– Geïntegreerde standaard en gebundelde schroefdraad voor microfoonstandaard

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Flickradio.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart